fbpx

Investeren in startups

Wij bouwen en financieren succesvolle startups. De Startup Studio selecteert jaarlijks de beste 10 jonge ondernemers uit ruim 200 kandidaten; samen met hen testen we 10 concepten om uiteindelijk 5 startups te ontwikkelen. Wij helpen startups om via een iteratief proces te komen tot een eenduidig, kwantificeerbaar probleem met bewezen klantbehoefte en realiseren een proof of concept. Per jaar worden 5 startup ontwikkeld en overgedragen aan het fonds.

Gespreide portefeuille met 15 Startups

Diversificering door gelijke spreiding over 15 startups uit verschillende sectoren, met ieder een eigen businessmodel en markt. U hoeft als investeerder niet bezig te zijn met dealflow en portefeuille management. De Startup Studio genereert een exclusieve & kwalitatieve dealflow voor het fonds.

Video afspelen

Waarom Holland Startup?

Bewezen kwaliteit

De Startup Studio is een “filter” om kwaliteit te waarborgen en failed investments in het fonds te voorkomen. Alleen startups die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen worden overgedragen aan het fonds.

Door en door getest

Alle proof of concepts zijn getest met eindklanten. De startups worden geleid door minimaal 2 jonge ondernemers die al een behoorlijke periode samenwerken. Onderbouwing met data is de norm.

Revolverend Karakter

Het fonds begeleidt & managet de startups naar de scale-up fase. Het fonds bouwt en investeert door over de lifecycle van het portfolio bedrijf en de Startup Studio herinvesteert opbrengsten om nieuwe startups te creëren voor het fonds.

Plezier

Samenwerken met andere (professionele) investeerders om schaalvoordelen te benutten en van elkaar te leren. Regelmatig wordt u uitgenodigd voor mentor sessies en strategische discussies. Na elk event is er ruimte om te netwerken. Startups bouwen wij samen met u. U de lusten, wij de lasten.

Rendement

Bij design een ‘venture builder’ model is gericht op entrepreneurship en operationele executie. Als de eerste investeerder in een startup investeren wij op een zero level valuation, dit creëert een mooi uitgangspunt voor een goed rendement.

Betrokkenheid

Met uw eigen onderneming verdient u meer dan met uw beleggingen. Niet verwonderlijk, omdat u als ondernemer over ‘inside information’ beschikt en direct invloed uitoefent en betrokken bent. Als ‘investor’ kunt u direct betrokken zijn en invloed uitoefenen op de startups in het fonds.

Investeren blog

Receive the latest news

Subscribe To Our Monthly Newsletter

and receive all the news on events and programs