fbpx

Investeer in de volgende generatie SaaS startups

 • Overweeg je te investeren in Saas Startups?
 • Ben jij een betrokken investeerder?
 • Wil je een portefeuille opbouwen met Startups actief in verschillende sectoren?
 • Wil je meer weten over hoe je een startup écht verder kunt helpen?
 • Benieuwd naar het rendement & andere details van zo’n investering?

Op deze pagina vind je alle informatie over investeren in het Holland Startup Fonds. Ook kun je je hier inschrijven voor onze webinar om nader kennis te maken & onze informatiebrochure downloaden

Het Holland Startup Fonds

Het Holland Startup Fonds investeert in innovatieve software startups die onder begeleiding staan van onze eigen Startup Studio. In de lifecycle van deze startups investeert het fonds meermaals op basis van voorgedefinieerde milestones zoals gevalideerde market fit, succesvolle pilot & eerste omzetstromen. 

Dankzij deze unieke methode heeft het Holland Startups funds een consistente deal flow van innovatieve Nederlandse software startups die met onze bewezen methode sneller & efficiënter groeien en significant minder kans op falen hebben dan opzichzelfstaande startups

Elke investering van het fonds in de startups financiert de runway tot aan de volgende milestone, tot aan het punt waar de startup klaar is voor Series A funding. Tijdens de Series A funding maakt het fonds een exit en profiteren de fondspartners van de opbrengst van de verkoop.

Scroll verder op de pagina of kies een van de onderstaande knoppen om meer te leren…

Video afspelen

Waarom investeren in Holland Startup?

Focus op vroege fase

Holland Startup focust op vroege stadium investeringen. Door te investeren vanaf de start van de onderneming wanneer de waardering nog laag is, kan een hoog rendement worden gehaald. Het risico wordt gemanaged door intensieve begeleiding en de getrapte investeringsbeslissingen.

Spreiding

Het fonds investeert in een portfolio van vroegfase startups. Dit zorgt voor een lager risico ten opzichte van direct investeren in een startup. De intensieve begeleiding en het stapsgewijs investeren zorgen voor een optimaal rendement.

Studio begeleiding

Alle portfolio bedrijven worden begeleid door de Studio en onze Community. Dit zorgt voor snelle en betere ontwikkeling van de startup. De ondernemers coaching helpt in de persoonlijke ontwikkeling.

Data gestuurde unbiased besluiten

Investeringsbesluiten, of het besluit om niet verder te investeren, worden genomen op basis van data die structureel verzameld en gecontroleerd wordt in een uniek data-model. We meten data over het team, kennisontwikkeling en de onderbouwing van het business model.

Prioriteit basis van marktrisico

De begeleiding door de Studio zorgt ervoor dat startups eerst het marktrisico verminderen, voordat kostbare software-ontwikkeling wordt uitgevoerd. Pas wanneer dit in voldoende mate is aangetoond door middel van marktexperimenten wordt geïnvesteerd in het product.

Innovatie & SDG-doelen

De ondernemers en startups worden geselecteerd op innovatie: het realiseren van nieuwe toepassingen van technieken om business problemen op te lossen of SDG doelen te realiseren

De partners van het Holland Startup Fund

Wat betekent investeren in het Holland Startup Fund II?

De missie van het fonds

Investeren in jonge groeibedrijven, de zogenaamde startups, geeft aspirant ondernemers de mogelijkheid een software bedrijf te starten en daarmee de successen van morgen creëren: Dat is ons doel. 

Holland Startup onderscheidt zich sterk van andere beleggingen zoals vastgoedbeleggingen.

Succesvolle startups kenmerken zich door een langzame start, een midden stadium van snelle groei, en een lang stadium van doorontwikkeling en internationalisering. 

Zodra een startup is doorgebroken en de omzet repeterend en voorspelbaar is geworden is de exit-opbrengst het hoogst. 

Door aan de basis te staan van nieuwe groeibedrijven, het oprichtingsrisico zo goed mogelijk te mitigeren, en werkkapitaal slim toe te passen, kan een zeer hoog rendement worden behaald.

Het proces van kennismaking tot investering

 • TELEFONISCHE KENNISMAKING MET ONZE FUND MANAGER

  Hierin geven we je alle informatie die je nodig hebt over ons fund, onze startups & onze methode en beantwoorden we alle vragen die jij hebt.

 • FACE TO FACE MEETING OP ONZE HEADQUARTERS

  Ontmoet ons team, onze startups en ons management team en krijg een gevoel bij de "vibe" van Holland startup. In deze meeting leren we elkaar nog beter kennen en gaan we dieper in op het fund en op hoe de Holland Startup Studio onze startups zo succesvol maakt.

 • TOEGANG TOT ONZE DATAROOM

  Bij een goede fit nodigen we je uit voor onze dataroom, waar je de precieze contracten, deal terms en andere gevoelige informatie kunt vinden dat nodig is om samen tot een deal te komen.

 • In-depth Q&A Sessie

  Als alle data uit de dataroom bekeken is volgt een gesprek bij ons op kantoor om samen de deal terms te bespreken en alle fijne details overeen te komen. Aan het eind van dit gesprek weet jij alles over wat je kunt verwachten.

 • TEKENEN VAN DE DEAL

  Als je geen vragen meer hebt nodigen we je uit een subscription formulier in te vullen en te tekenen en heffen we samen een glas champagne!

 • Join the Holland Startup Family

  Word uitgenodigd voor al onze borrels, pitches, investeerders bijeenkomsten en andere evenementen rondom onze startups.

Klaar om de volgende stap te nemen?

Schrijf je in voor onze webinar "Investeren in Startups"

In deze uitgebreide webinar neemt Holland Startup oprichter Robbert Jan Hanse je mee in de wereld van het investeren in startups. Waar veel ondernemers en investeerders dit topic interessant vinden zijn er toch veel aannames en misinformatie waardoor het beeld dat men heeft van angel investing een stuk anders is dan de realiteit.

In 60 minuten neemt Robbert Jan je mee in wat het precies betekent om angel investor te zijn, schetst hij de voor en nadelen van dit model, legt hij uit hoe voor veel ondernemers traditioneel angel investing wellicht niet de beste keuze is en schetst hij een uniek alternatief model voor investeren in startups dat beter past bij de wensen van de “moderne” investeerder

Deze sessie is interactief en laat ruimte voor vragen, discussie en zelfs het behandelen van korte eigen case’s indien ze relevant zijn voor de groep.

Daarnaast leer je alles wat je zou willen weten over Holland Startup en hoe ons Fonds werkt en beantwoorden we al je vagen over investeren in het Holland Startup Fonds en wat de volgende stappen zijn als je dit interessant vind.

DSC02510

Nog niet klaar voor een webinar, maar wel actie ondernemen?

Boek direct een kennismakings gesprek met één van onze partners

Heb je onze website al doorgespit en onze whitepaper al gelezen? Of ben jij gewoon van direct actie ondernemen? 

Boek dan direct een afspraak in met een van onze partners voor een 1-op-1 kennismaking.

Download onze Investor White Paper

Lees nu onze whitepaper “Waarom beleggers in startups zouden moeten investeren”, waarin we ingaan op de spreiding in investeringsportefeuilles en aandachtspunten bij het investeren in startups.

Ontvang maandelijkse updates in onze Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij sturen jou één keer per maand alle interessante nieuwe ontwikkelingen binnen Holland Startup zoals achievements van onze startups, succesvolle exits en andere relevante informatie voor potentiële investeerders in ons fonds.