fbpx

Stage lopen tijdens Covid-19, maak kennis met Xantijn

Xantijn van Wijk is de nieuwe stagiair bij Holland Startup. Hij studeert International Business & Entrepreneurship aan het EuroCollege in Utrecht en houdt zich momenteel bezig met zijn werkoriëntatie van zes weken bij Holland Startup. Het doel van zijn stage is om een realistisch beeld te krijgen van hoe het er in de praktijk aan toe gaat binnen een organisatie. Maar is dat wel mogelijk als iedereen thuis werkt? In dit interview vertelt hij hoe hij een stageplek heeft weten te bemachtigen en welke invloed Covid-19 heeft op zijn stage.

Hoe ben je bij Holland Startup terechtgekomen en wat is je eerste indruk?
Ik Holland Startup via mijn netwerk, vanuit daar heb ik een kennismakingsgesprek gehad en ben ik als stagiair begonnen. Mijn eerste indruk is erg positief. Er heerst een erg gezellige maar ook actieve sfeer op de ‘digitale’ werkvloer. Het team bestaat uit vriendelijke, sociale maar ook uiterst hardwerkende mensen die het beste met alle startups voor hebben. En dat in een gezellige informele omgeving. Al meteen in de eerste week heb ik ontzettend veel nieuwe dingen mogen leren.

Wat heeft je verrast?
Dat ondanks dat er online gecommuniceerd moet worden, er toch geprobeerd wordt om ook informeel contact met elkaar te houden. Dat de community binnen Holland Startup is tevens erg gezellig. Er wordt veel gebruikgemaakt van Slack, zo is er bijvoorbeeld een digitale ‘coffee call’ en staat er binnenkort het virtuele ‘Very Merry Xmas Fest’ op de planning.

Wat voor invloed heeft Covid-19 op jouw stage?
Door de pandemie loop ik mijn stage virtueel vanuit huis. Dat is aanvankelijk even wennen, ik had namelijk tijdens mijn eerste semester wel fysiek les op school.
Ik was hier bij Holland Startup natuurlijk liever fysiek aanwezig geweest. Maar het is in deze tijd al heel wat om überhaupt een plek te vinden.

Waarom heb je ervoor gekozen om in Utrecht te studeren en wat vind je leuk aan de stad?
Ik was wel toe aan een nieuwe en verfrissende omgeving. Het leukste aan Utrecht is toch wel de gemoedelijkheid. De stad is groot genoeg om net zo levendig te zijn als andere steden in de randstad, maar ook weer niet te groot, waardoor het niet onpersoonlijk wordt.

Welke onderdelen van je studie spreken je het meest en het minst aan?
Ondernemen, imagineering en trends spreken met meest aan, doorcreativiteit die ze van je eisen. Dat je ‘out-of-the-box’ leert denken. Financieel management spreekt me dan weer het minste aan, want ik heb zelf niet veel affiniteit met cijfertjes en berekeningen. Toch weet ik dat het een essentieel vak is en het vast en zeker van pas zal komen in de toekomst.

Wat hoop je te leren bij Holland Startup?
Er is hier heel veel nuttige kennis op te halen. En ik wil graag meer leren over ondernemerschap in de praktijk.  Holland Startup lijkt me dan ook de ideale plek om hier in een korte tijd veel over te leren. En volgens mij kan ik hier mijn steentje bijdragen door zelfstandige opdrachten uit te voeren en mijn perspectief als student te delen waar nodig.

Ben jij ook op zoek naar een stage? Bekijk dan hier onze vacatures.

deel dit bericht:
Receive the latest news

Subscribe To Our Monthly Newsletter

and receive all the news on events and programs