fbpx

Is jouw startup klaar voor een Angel Investor?

Deze angel investeerders, worden ook wel business angels genoemd. In ons artikel lees je waar de term business angel vandaan komt

Run jij een startup en ben je op zoek naar nieuwe groeimogelijkheden? Dan ben je misschien wel op zoek naar een angel investor! 

Angel Investors ondersteunen startups in hun beginfase, dit vergt lef en er komt risico bij kijken!
Zij steunen namelijk onbewezen maar veelbelovende bedrijven met hun eigen geld. Houd dit in ieder geval in je achterhoofd bij het benaderen van een potentiële nieuwe partner. Overigens investeren angel investors niet alleen kapitaal, maar bieden ze ook mentorschap en advies.

Angel Investors nemen dus risico, omdat ze met hun eigen geld investeren. Dit zorgt voor een persoonlijke relatie tussen investeerder en founder. 

Talloze founders vragen zich af of hun startup klaar is voor een angel investeerder. Houd in ieder geval rekening met de volgende 5 zaken bij het aantrekken van een angel investor! 

1. Baanbrekende innovatie

Disruptive zelfs! Als jouw idee te veel lijkt op bestaande producten of diensten, is jouw startup misschien niet klaar om een angel investor aan te trekken. Denk goed na, is het idee voor jouw startup innovatief genoeg?

2. Baanbrekende innovatie

Wanneer een founder, net als de investeerder persoonlijk risico loopt en hun succes direct gekoppeld is aan het succes van hun bedrijf, zijn beide eerder geneigd om door te zetten, te innoveren en samen te werken. Door eigen middelen in jouw startup te investeren, laat je investeerders zien dat je gelooft in zowel je product als je eigen capaciteiten. Beide essentieel om het vertrouwen van een angel investor te winnen.

3. Een schaalbaar bedrijf


Jouw startup mag dan veelbelovend zijn, maar als het niet schaalbaar is, zal het nooit angel investors aantrekken. Om een startup te creëren die wél hoge ogen gooit bij een potentiële investeerder, moet je ervoor zorgen dat jouw bedrijf schaalbaar is. 

4. Een realistisch businessplan

Heb je geen businessplan gebaseerd is op harde cijfers die de waarde van jouw startup kan aantonen? Ook dan kun je het vergeten. Een businessplan helpt bij het stellen van prioriteiten. Het geeft richting aan jouw bedrijf, je definieert doelstellingen, brengt strategieën in kaart en het helpt je eventuele valkuilen te voorzien. Een businessplan hoeft niet lang te zijn, als de nodige informatie er maar in staat. 

Hoe schrijf je een businessplan? Dat lees je in ons artikel!

5. Een sterk team van founders

Hoewel een innovatief idee en een sterk bedrijfsmodel essentieel zijn voor het succes van een startende onderneming, zullen ze op zichzelf geen investeerders aantrekken. Angel investors investeren hun eigen geld, zodat ze verschillende bronnen van inkomsten hebben. Een van de redenen waarom ze angels worden genoemd, is het feit dat ze bereid zijn om geld te steken in startende ondernemingen die het moeilijk kunnen hebben om financiering te vinden. 

Angel investeerders zijn vaak vooral geïnteresseerd in de founder. Wie zit er achter het bedrijf? 

Als founder is het jouw belangrijkste taak om de angel investor ervan te overtuigen dat jij de persoon bent die deze startup naar het volgende niveau gaat brengen. 

Laat je vooral niet bang maken! Ben op zoek naar een angel investor voor jouw startup?
Bij Holland Startup maken first-time entrepreneurs hun ondernemersambities waar. Wij begeleiden, coachen en financieren jonge ondernemers om ideeën om te zetten in succesvolle startups.

We enable young entrepreneurs to shape our society! Doe je mee? 

deel dit bericht: