fbpx

Interview met Suzanne Snel, Entrepreneur in Residence

Elke maand zetten we een Entrepreneur in Residence in het zonnetje. Dit keer is dat Suzanne Snel, Entrepreneur in Residence die sinds januari bij ons is begonnen. Suzanne heeft mee gedaan aan onze Pressure Cooker in december, en is samen met 3 andere kandidaten doorgegaan naar ons programma. 


Je bent recentelijk bij Holland Startup begonnen als Entrepreneur in Residence. Kan je eens iets over jezelf vertellen en over jouw plannen en goals hier?

Ik ben Suzanne Snel, ik ben 25 jaar en ik heb Marketing en Communicatie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Hierna ben ik aan de slag gegaan bij FrieslandCampina als Communicatie Specialist. 

Na mijn baan als Communicatie Specialist bij FrieslandCampina merkte ik al snel dat het standaard plaatje niet echt bij mij paste. Ik wist al voor een langere tijd dat ik een eigen bedrijf wil starten, maar ik wist alleen niet hoe. Ik had namelijk geen idee, geen mensen om mij heen met wie ik dat kon gaan doen en het was ook erg moeilijk te combineren met mijn fulltime baan erbij. 

En toen kwam Holland Startup om de hoek kijken. Die lost al deze problemen op. Mijn goal hier is om vooral heel veel te leren. Bij Holland Startup is het niet alleen theorie, en je brengt het ook meteen in praktijk, en dat werkt volgens mij het best. Het liefst wil ik hier een bedrijf opstarten wat ook echt impact maakt. Het hoeft niet eens life changing te zijn, al is het maar om iets kleins te veranderen in de wereld.


Wat verwacht je dat je bij Holland Startup gaat doen en wat verwacht je van de rol van Holland Startup hierin?

Ik zie Holland Startup vooral als de begeleidende factor. Je hebt een soort onafhankelijke partij waar je af en toe mee kan sparren en die je ook vertelt als je de verkeerde richting uitgaat. Je hebt een soort wekelijkse accountability meeting, en dat geeft veel houvast. Ik verwacht dat ik veel experimenten ga uitvoeren om er op die manier achter te komen wat voor een bedrijf ik ga starten. Ik verwacht met heel veel potentiële klanten te praten, en hierdoor uiteindelijk hopelijk tot de gouden formule te komen.


Wat denk je dat het meest uitdagende gaat worden aan jouw avontuur hier?

Ik ben best een introvert persoon, dus mijn grootste uitdaging op dit moment is bijvoorbeeld mensen aanspreken voor een consumer interview. Sales gaat dus ook best wel een uitdaging worden. Je moet echt even uit je comfort zone stappen om mensen aan te spreken. Dat kan soms eng zijn, maar je leert er ook weer veel van.


Wat drijft jou om bij Holland Startup te komen als entrepreneur?

Een combinatie van de community van like minded mensen, die allemaal hetzelfde pad hebben bewandeld, en deels ook de support die je krijgt. Je hebt niet alle risico alleen voor jezelf, maar die deel je. Op die manier heb je het gevoel dat je er niet helemaal alleen voor staat.


Welk woord omschrijft jou het best?

Ik denk ‘’empatisch’’. Ik denk namelijk altijd aan hoe andere mensen bepaalde dingen ervaren. Ik heb ook nooit iets tegen mensen, want ik denk dat ze altijd wel een reden zullen hebben voor hetgeen wat ze doen of zeggen. Dit kan soms fijn zijn, maar dit kan ook soms tegen je werken.


Wat was jouw droombaan toen je kind was?

Echt compleet iets anders, toen ik namelijk echt jong was wilde ik heel graag Dolfijnentrainer worden.


Wat is je favoriete ding om te doen in Utrecht?

Lekker door de Twijnstraat wandelen (dat is ook waar ik woon). Ik vind de Twijnstraat een van de leukste straatjes van Utrecht. Lekker rondstruinen en naar de bakker of naar het kaaswinkeltje.


Wat is jouw geheime advies voor mensen die naar Utrecht komen?

Escape Rooms en de leuke spelletjes winkels die je bijvoorbeeld langs de Grachten kunt vinden. Ik ben zelf nogal gek op Escape Rooms, en de spelletjes winkels vind ik ook typerend voor Utrecht.


Als je overal in de wereld zou kunnen wonen, waar zou je dan wonen?

Ik hoef niet perse ergens in het buitenland te wonen. Ik heb een half jaar in het buitenland gewoond, maar ik was toch wel weer erg blij toen ik terug was in Nederland. Alles is hier goed geregeld, er is een goede infrastructuur en je hebt goede zorg… Maar als ik voor het weer zou kiezen, dan zou ik stiekem wel naar Zuid Frankrijk willen.


Voor wie heb je veel respect in het leven en tegen wie kijk je op?

Ik heb heel veel respect voor mijn oma. Ze is opgegroeid in een Jappenkamp en ze heeft ontzettend veel meegemaakt, maar ze is één van de meest sterke en onafhankelijke vrouwen die ik ken, die altijd haar eigen weg volgde. Ze is bijvoorbeeld gescheiden in een tijd dat dat niet acceptabel was en heeft altijd gewerkt. Ze is vorig jaar 80 geworden en drinkt mij er nog regelmatig uit als we een avond aan het bier gaan.

Wat is het beste advies wat je hebt gehoord?

Start before you’re ready!

deel dit bericht:
Receive the latest news

Subscribe To Our Monthly Newsletter

and receive all the news on events and programs