fbpx

Hoe financier ik mijn bedrijf?

Heb je een goed idee en wil je er een bedrijf omheen bouwen? Dan kun je zelf aan de slag met de financiering. Op deze manier kan het langer duren, maar je hebt je lot (en vermogen) in eigen handen. Ook kun je een lening afsluiten om van start te gaan. Benieuwd naar de mogelijkheden van het financieren van jouw bedrijf? Wij laten je 6 manieren zien waarop jij jouw bedrijf kunt financieren!

1. Non-profit microleningen

Non-profit microleningen zijn een prima optie voor de financiering van een startup. Microleningen zijn over het algemeen beschikbaar tussen €500 €50.000, dit zijn kortlopende leningen met lagere rentetarieven.

2. Equity crowdfunding

Equity crowdfunding is specifiek ontworpen om starters of bedrijven die zich in een vroeg ontwikkelingsstadium bevinden te helpen. Met equity crowdfunding laat je investeerders aan boord van jouw bedrijf in ruil voor een financiering. 

Met deze methode nemen investeerders risico’s, als jouw bedrijf niet succesvol is, verdienen zij hun investering niet terug! Naast een investering in de vorm van financiën, kun je over het algemeen ook rekenen op een investering in de vorm van kennis. 

3. Creditcard voor startende ondernemingen

Ongeveer 80% van de creditcardaanvragen van kleine bedrijven worden goedgekeurd. Een creditcard is een haalbare investering voor startende bedrijven! Niet alleen kunnen kaarthouders een kasvoorschot aanvragen als dat nodig is, ook kan de kaart zelf worden gebruikt.

4. Benader een incubator of accelerator. 

Incubators en accelerators zijn er om startende bedrijven naar het volgende level te helpen. De meeste incubators bieden middelen, waaronder kantoorfaciliteiten en consultancy, maar vaak kun je ook gebruik maken van netwerkmogelijkheden en zelfs seed funding.

5. Vraag een subsidie aan

Subsidies hebben de voorkeur voor startende bedrijven, vooral omdat ze niet terugbetaald hoeven worden, een subsidie kost je geen eigen vermogen. 

Natuurlijk kun je aanspraak maken op de startersaftrek en zelfstandigenaftrek, maar het kan nooit kwaad om onderzoek te doen naar subsidies. Het subsidietraject is soms onoverzichtelijk – laat daarom altijd een gespecialiseerde partij meekijken. 

6. Vrienden en familie

Jouw fans van het eerste uur. Het is deze groep die jou vanaf dag één ondersteunt. Als er iemand bereid is om jou te helpen, is het een familielid of een goede vriend.

Wanneer je goede afspraken maakt, hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken over kredietscores of garanties. 

Ben je van plan om een lening aan te vragen en wil je geen gebruik maken van vrienden of familie, dan is het handig om in ieder geval een businessplan te (laten) schrijven. 

Een businessplan

Bij het aanvragen van een lening, moet je details aan de kredietverstrekker kunnen laten zien. Zonder businessplan word je niet serieus genomen, en wordt jouw aanvraag waarschijnlijk niet eens in behandeling genomen.

Wordt jouw aanvraag goedgekeurd of geweigerd? Banken en andere financiële instellingen kijken naast het businessplan ook naar jouw vermogen en kredietscore. Om kans te maken op een lening, moet je ervoor zorgen dat jouw vermogen en kredietscore op orde zijn én dat jouw businessplan het beoogde resultaat communiceert. 

Hoe je een business plan schrijft? Dat lees je in dit artikel!

Het is erg nuttig zijn om jouw bedrijfsplan door te nemen met een specialist. Holland Startup begeleidt, coacht en financiert jonge ondernemers om ideeën om te zetten in succesvolle startups. We enable young entrepreneurs to shape our society! Doe je mee?

deel dit bericht:
Receive the latest news

Subscribe To Our Monthly Newsletter

and receive all the news on events and programs