Het startupklimaat en financieringsmogelijkheden in Amsterdam

Silicon Valley staat zonder enige verrassing op de eerste plaats als het belangrijkste ecosysteem voor het opstarten van een bedrijf wereldwijd. New York City bekleedt de tweede plaats, Londen en Peking een gedeelde derde plaats. De Verenigde Staten blijven vooroplopen met 12 steden in de Top 30. De volgorde van de rest van de lijst is ten opzichte van de afgelopen jaren niet veel gewijzigd. Behalve één opmerkelijke wijziging: Amsterdam springt van #19 in 2017 naar #15 in 2019.

Amsterdam staat bekend om de grote ‘investeerdersdichtheid’. Het is een stad waar het, vergeleken met de rest van Nederland, eenvoudig is om financiering te vinden om de groei van je startup veilig te stellen. In Amsterdam wemelt het van de:

  • Angel investors
  • Incubators
  • Accelerators
  • Durfkapitalisten. 

In dit artikel ontdek jij hoe je je kunt aansluiten bij de kapitaalkansen in Amsterdam!

Investeerders in Amsterdamse startups

Uit onderzoek blijkt dat Nederland een Crowdfunding Leader is in Europa, en vooral dat de populariteit van de Nederlandse crowdfunding industrie laat zien dat crowdfunding ‘here to stay’ is. 

Nederlandse crowdfunding platforms zijn onder andere Seedrs (uit Amsterdam), CrowdAboutNow, OnePlanetCrowd en Symbrid.

Ook heeft Amsterdam heeft enorm veel incubators en accelerators die bedrijven helpen bij het realiseren van groei. Waaronder Rockstart, Startupbootcamp en ImpactHub. Dit zijn internationaal gerenommeerde firma’s die investeren in startups – dit doen ze met expertise, netwerkmogelijkheden en afhankelijk van de startup: startkapitaal. 

Startup events in Amsterdam

Amsterdam biedt veel: investeerders, incubators, accelerators en… evenementen, waaronder Eweek en de Amsterdam Capital Week. 

Als een van Europa’s grootste festivals voor digitale media, e-business, online marketing, e-commerce en technologie, is Amsterdam Eweek een week waarbij ontmoetingen, workshops, feesten, diners, conferenties en bijeenkomsten op verschillende locaties in de stad centraal staan. 

De Amsterdam Capital Week vindt jaarlijks in de laatste week van september plaats. Deze week staat in het teken van het samenbrengen van het hele ecosysteem door middel van verschillende evenementen. Starters pitchen hun ideeën, scale-ups laten hun werkwijze zien en durfkapitalisten, investeerders en business angels vinden nieuwe investeringen.

Welke mogelijkheden heb ik als startende ondernemer?

Genoeg! Maar waar begin je? Elke ondernemer moet ergens beginnen, en samen een bedrijf bouwen werkt. De kans die Holland Startup kreeg om een succesvolle onderneming te bouwen, geven we graag terug aan jonge, entrepreneurs. We financieren startups en ondernemers vanuit een eigen fonds voor early-stage startups, maar we bieden ook kennis, ervaring en netwerk. Vanuit onze nauwe betrokkenheid begeleiden en coachen we iedere startup gedurende het gehele bouwproces.

deel dit bericht: