fbpx

Hot: deze zeven crypto-bedrijven moet je kennen

Een aantal jaren geleden kwam de crypto-sector via de rap stijgende Bitcoin-koersen plotsklaps op het wereldtoneel. Meer in de luwte is er nu een professionaliseringsslag aan de gang die mede vormgegeven wordt door talentvolle bedrijven. Daarom zeven crypto-bedrijven om in de gaten te houden.

Kaiko Data leverancier van crypto-marktdata

Het in 2014 opgerichte Kaiko levert marktgegevens op het gebied van blockchain-gebaseerde digitale assets en biedt institutionele beleggers en marktdeelnemers een gedegen data-infrastructuur. De startup verzamelt, normaliseert, bewaart en distribueert marktgegevens van assets via een livestream WebSocket, REST API en cloudgebaseerde gegevensfeed voor platte bestanden (.csv), waarmee klanten verbinding kunnen maken om datagestuurde applicaties te bouwen. Onze ruwe handelsgegevens, orderboeken en aggregaten omvatten meer dan 20.000 valutaparen op meer dan 85 beurzen, met elke dag nieuwe markten. Met meer dan vijf jaar aan historische gegevens biedt Kaiko de meest uitgebreide digitale activa-datasets in de branche. “De kapitaalmarktbranche is beslist minder creatief dan vroeger, en dat is een van de dingen die me naar cryptovaluta hebben gedreven, er is nog zoveel ruimte om te bouwen”, zei CEO Ambre Soubiran tegen Irish Tech News.

Kraken cryptocurrency exchange

Kraken is een van de grootste en oudste cryptocurrency-handelsplatformen ter wereld – en nog steeds geen decennium oud. Het faciliteert het kopen en verkopen van cryptovaluta, gericht op service, lage kosten, veelzijdige financieringsopties en strenge beveiligingsnormen. Naast laagdrempelige handel voor consumenten richt het zich ook sterk op institutionele klanten, zoals investeringsbanken, brokers en bedrijven die handelen via algoritmen. In september van dit jaar kreeg het de eerste Amerikaanse crypto-banklicentie ooit. “Ik denk dat dit een kenmerkende ontwikkeling is in ontwikkeling van crypto-zaken”, stelt Chief Legal Officer Marco Santori. “Dit vertegenwoordigt de ontwikkeling van een efficiënte, transparante, verantwoorde connectie tussen de wereld van traditionele financiën en het zich ontwikkelende crypto-ecosysteem.”

ChainSlayervirtual quant-omgeving

Met zijn Quant Desk biedt het Nederlandse ChainSlayer crypto-handelaren een ‘virtual quant environment’, met geïntegreerde data, tools en tutorials. Dit om handelsstrategieën te kunnen testen, mogelijk gemaakt door toegang tot historische en realtime gegevens voor spot- en derivatenmarkten. Waarbij het gaat om opgeschoonde en genormaliseerde data. Ook worden gebruikers van het platform onderdeel van een community, waar ze hun kennis en kunde kunnen uitbreiden en gelijkstemden leren kennen. Het bedrijf zag door gesprekken met crypto-investeerders in dat er veel inefficiëntie zit in het verzamelen en gebruiken van data. Ieder voor zich heeft er een oplossing voor gebouwd, die prijzig is om te realiseren en onderhouden, en veelal niet eenvoudig in gebruik. Reden voor de startup om hierop in te spelen, verklaart CEO Ekin Tuna.

Bitwalacrypto-bank

Deze Berlijnse startup heeft zich onder andere ten doel gesteld om cryptocurrencies volledig te integreren met de (bestaande) financiële wereld. En doet dit door het aanbieden van een bankrekening voor dagelijks sparen en betalen, mét geïntegreerde wallets voor het eenvoudig verzenden en ontvangen van Bitcoin en Ether. Doordat Bitwala rente uitkeert over het bitcoin-tegoed verdienen klanten bovendien ook op deze manier aan het aankopen van de cryptomunt. De vaart zit er goed in bij het bedrijf. Sinds het begin van dit jaar zijn er ruim honderdduizend nieuwe klanten aangesloten, afkomstig uit 32 Europese landen. “Zodra je een rekening hebt, kun je je dagelijkse bankactiviteiten – in Bitcoin of Euro – naadloos integreren in je dagelijkse leven”, verklaart CEO/CTO Benjamin James.

Bitstampcryptocurrency exchange

Het onder Luxemburgse vlag opererende Bitstamp loopt volgens de normen van de jonge crypto-business ook al een aardige tijd mee met zijn oprichting in 2011. Destijds werd het handelsplatform in het leven geroepen als Europese tegenhanger van Amerikaans voorbeeld. Gestart met Bitcoin zijn er nu legio cryptovaluta te kopen en verkopen via het platform. Oprichter Nejc Kodrič verkocht zijn bedrijf in 2018 aan de Belgische investeerder NXMH. Dit niet alleen doordat hij een gedeelde visie zag met de geldschieter, maar ook doordat consolidatie een logische stap was in de professionaliserende markt, aldus Kodrič.

Blockdatamarktinformatieplatform

Blockdata is een Nederlands marktinformatieplatform voor blockchain en andere ‘distributed ledger technology’ (DLT). Het bedrijf is begin 2018 opgericht door enkele vrienden met een gedeelde frustratie: er was simpelweg geen goede manier om informatie over blockchain-projecten te vinden. Het platform biedt op één plek een overzicht aan trends, financiering en productfuncties, op basis van meer dan drieduizend projecten. Eerder dit jaar is Blockdata overgenomen door het Amerikaanse technologie insights-platform CBinsights. “Deze acquisitie stelt ons in staat om ons team in Amsterdam te laten groeien en door te gaan met het ontwikkelen van next-gen tools waarmee mensen de ontwikkeling van deze technologie (blockchain, red.) kunnen volgen”, aldus Jonathan Knegtel, medeoprichter van Blockdata.

SEBA bankcrypto-bank

SEBA bank AG is een licentiehoudende en onder toezicht staande Zwitserse bank die een brug biedt tussen digitale en traditionele assets. Gebruikers kunnen hun cryptovaluta’s, digitale activa en conventionele effecten op één plek beheren en verhandelen. De bank ging achttien maanden na zijn oprichting van start eind 2019. Klanten moeten ten volle kunnen profiteren van de kansen die de nieuwe activaklassen bieden zonder in te boeten aan veiligheid, meent het bedrijf. Onder andere door gebruik van de SEBA Card, die is te gebruiken bij 42 miljoen verkooppunten wereldwijd. “De SEBA-kaart vertegenwoordigt een belangrijke stap in de richting van de massale introductie van cryptocurrencies”, stelt CEO Guido Bühler.

Wil jij ook je eigen bedrijf starten? Kom naar ons gratis webinar Meet Holland Startup! We vertellen er graag meer over.

deel dit bericht:
Receive the latest news

Subscribe To Our Monthly Newsletter

and receive all the news on events and programs