fbpx

7 redenen waarom Nederland een fantastisch land is voor startende ondernemers

In het buitenland staan wij bekend om onze fietsen, gelijke rechten, trancemuziek, kaas, windmolens, pannenkoeken, regen, Heineken, wiet en nog veel meer. Nederland is niet alleen een fantastisch land om op te groeien, ook voor buitenlanders is het een trekpleister. 

Weinigen weten dat Nederland ook een populaire plek is voor startende ondernemers. Nederland biedt tal van accelerators en incubators – een perfecte omgeving voor kleine én grote internationale bedrijven. 

Waarom is Nederland zo aantrekkelijk voor bedrijven en starters?

Nederland staat over het algemeen hoog op wereldwijde indices – van de snelste internetsnelheden tot levenskwaliteit en veiligheid. Maar dat is niet alles! Er zijn een aantal factoren die specifiek internationale tech startups en bedrijven aantrekken. Nederland heeft de eerste plaats in de Europese Unie verdiend voor ons startende ondernemersklimaat. 

Waarom is Nederland zo aantrekkelijk voor bedrijven en starters? Wij zetten 7 redenen voor je op een rij!

1. Een zeer diverse bevolking

Nederland is een open, vooruitstrevende samenleving waar creativiteit en innovatie worden ondersteund. Dit leidt tot een diverse bevolking. Eén op de vijf mensen in de Nederlandse samenleving heeft een ouder die in het buitenland geboren is. 

2. Optimale locatie

Gelegen tussen Duitsland, België en de Noordzee, is Nederland ideaal voor het bereiken van elk deel van Europa en de wereld. Daarnaast is de haven van Rotterdam de grootste haven ter wereld.

3. Nederland heeft een internetpenetratiegraad van meer dan 95%. 

Op alle digitale factoren scoort Nederland hoog, maar dit is er een om uit te lichten! 

4. 90% Engelstalig

Nét niet zo hoog als onze internetpenetratiegraad, maar toch ook zeker noemenswaardig: 90% van de Nederlanders spreekt Engels en veel Nederlanders zijn meertalig.

5. Infrastructuur

Nederland staat bekend om zijn uitstekende transport- en telecommunicatienetwerk, wat het zakendoen veel sneller en gemakkelijker maakt. Wij mogen blij zijn met een van de hoogste breedbandsnelheden van Europa, om nog maar te zwijgen over de kwaliteit van Bluetooth en WiFi.

6. Sterke economie

Nederland behoort tot de top 5 van de meest concurrerende economieën ter wereld.

7. Stabiele politieke situatie

Nederland heeft een functionele, democratische samenleving, waarbij een veilig klimaat vooropstaat. Onze focus op sociale dienstverlening komt de veiligheid ten goede. 

Al met al is Nederland een geweldige plek om een eigen bedrijf te starten. Er zijn genoeg marktkansen, mensen staan open voor nieuwe ontwikkelingen en willen daar ook voor betalen.
Aan de andere kant… in Nederland zijn er een groot aantal administratieve zaken waar je rekening mee moet bij het starten van een eigen bedrijf. In Nederland zijn bedrijven bijvoorbeeld verplicht om een bedrijfsadministratie bij te houden. Iedere ondernemer is wettelijk verplicht om deze administratie gedurende 7 jaar te bewaren. 

Wil je meer weten over de Nederlandse bedrijfscultuur, mogelijkheden en valkuilen? Neem dan gerust contact met ons op!

Bij Holland Startup maken first-time entrepreneurs hun ondernemersambities waar. Wij begeleiden, coachen en financieren jonge ondernemers om ideeën om te zetten in succesvolle startups.

We enable young entrepreneurs to shape our society! Doe je mee? 

deel dit bericht:
Receive the latest news

Subscribe To Our Monthly Newsletter

and receive all the news on events and programs