fbpx

7 Nederlandse startups om in de gaten te houden

Nederland staat bekend om zijn vooruitstrevende samenleving. In Nederland heerst er een lange traditie van innovatie en ondernemerschap. Internationaal talent, toponderwijsinstellingen en een fijne balans tussen werk en privéleven hebben ervoor gezorgd dat Amsterdam de op drie na grootste Startup Hub van Europa is. Nederlandse starters hebben in 2018 meer dan 500 miljoen euro opgehaald, wat het enorme potentieel van de stad aantoont.

Om jou kennis te laten maken met een aantal veelbelovende bedrijven, hebben we zeven Nederlandse startups om in de gaten te houden op een rij gezet!

1. Bynd.ai

Bynd is een jonge startup die het doel heeft om omwegen in recruitment te vermijden door recruitmentbureau’s direct te verbinden met bedrijven die behoefte hebben aan ondersteuning en beide partijen te voorzien van de benodigde informatie om bewuste en efficiënte beslissingen te nemen.

2. Bittiq

Bittiq levert SaaS oplossingen aan financiële instellingen, op basis van transactiedata van consumenten (PSD2). De technologie van Bittiq wordt geleverd via een whitelabel app, of door een integratie in een bestaande app van banken of verzekeraars. In de app krijgt de klant inzicht in zijn financiën, nuttige suggesties en opties om daar actief op in te spelen.

3. Felyx

Felyx heeft als doel de stedelijke mobiliteit te disrupten. Inwoners van Amsterdam en Rotterdam kunnen via de Felyx-app eenvoudig e-scooters vinden, reserveren en activeren.

4. Neurolytics

Neurolytics maakt gebruik van psychofysiologische biometrie om recruiters te helpen bij een betere pre-selectie van kandidaten op basis van soft skills. Met hun AI-oplossing helpen ze kandidaten te selecteren die passen bij een bedrijfscultuur.

5. Amber Mobility 

Deze Eindhovense elektrische car- en bikeharing startup overtuigt al talloze Nederlanders ervan dat ‘sharing is the new owning’. Amber Mobility biedt in Eindhoven een zakelijke carsharing service.

6. Hiber

Als winnaar van de Accenture Innovation Award in 2017 kwam Hiber met grote plannen – met hun nanosatelliet-aangedreven oplossing proberen zij een groter deel van de wereld te laten dekken door IoT-ready connectivity. 

7. Casengo

Deze startup wordt beschouwd als de Whatsapp van de klantenservice, en richt zich met zijn cloud SaaS op online retailers en kleine bedrijven in plaats van op grote bedrijven. Het platform stelt bedrijven in staat om klantenservice te bieden via sociale netwerken, e-mail of chat. 

Word je enthousiast van het lezen van de verhalen en plannen van de succesvolle startups hierboven? Dan is het tijd om bij jezelf na te gaan of jouw idee het waard is om in te investeren! En dan hebben we het niet direct over geld, maar over tijd en moeite. Om erachter te komen of jij een succesvol idee in handen hebt.

Als je dit leest, is de kans groot dat je die drive al hebt, maar je misschien niet weet waar je moet beginnen. Daarom hebben we een stappenplan opgesteld met 7 essentiële stappen voor de startende ondernemer

Bij Holland Startup maken first-time entrepreneurs hun ondernemersambities waar. Wij begeleiden, coachen en financieren jonge ondernemers om ideeën om te zetten in succesvolle startups.

We enable young entrepreneurs to shape our society! Doe je mee? Meld je hier aan.

deel dit bericht:
Receive the latest news

Subscribe To Our Monthly Newsletter

and receive all the news on events and programs